-
Çorba
(
http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
| Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:42 AM |
Düğün Çorbası 2
MALZEMELER- 250 gr et
- 2 adet limon
- 2 adet yumurta
- 1 litre et suyu
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1 kahve kaşığı kırmızı biber
- tuz
HAZIRLANIŞI- Et suyu çıkaracağmız kemiklerin içine 1/4 kg parça eti koyun ve pişirin. Et suyunu süzgeçten geçirip, süzün. Parça eti fındık iriliğinde doğrayın. Başka bir kapta iki yemek kaşığı unla yağı pembeleştirmeden kavurun.
- Etleri ve suyu katın. Çorba kaynarken limonlu bir terbiye hazırlayıp çorbaya katın. Servis yapmadan önce çorbanın üzerine üzerine kırmızı biberli yağı gezdirin
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.