ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Alt Üst Böreği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=133438)

Prof. Dr. Sinsi 06-22-2012 01:19 AM

Alt Üst Böreği
 

Süre 60 dk. Kaç Kişilik 6 Yöntem


750 gr un
2 Adet yumurta
1 Paket margarin
2 Çorba kaşığı sirke
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
Yeterince su ve tuz
İçi için :
Yarım kilo ıspanak
Tuz

Hazırlanışı
  • Öncelikle unu ekleyin.
  • İçine 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı sirke, 2 adet yumurta, yeterince su ve tuz koyun.
  • Malzemelerin hepsi özleşene dek yoğurun.
  • Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ettikten sonra üzerine nemli bir bez örtüp, 1 saat bekletin.
  • Dinlendirdiğiniz hamuru iki parçaya ayırın.
  • İlk hamuru hazır yufka büyüklüğünde açın.
  • Bu hamurun ortasına bir fincan tabağı yardımıyla daire şeklinde kesin.
  • Sonra hamuru kesilen yuvarlak kısmından başlayarak parçalara ayırın.
  • Her parçanın arasına eritilmiş margarin sürerek kenar parçaları ortadaki yumuşak parçanın üstüne dizin.
  • Daha sonra ikinci hamur parçasını da aynı şeklide hazırlayın.
  • İki hamuruda merdaneyle biraz açın.
  • Şeffaf folyoyla sararak buzdolabında 2 saat bekletin.
  • Sonra iki hamuru merdaneyle tepsi büyüklüğünde açın.
  • Çok az yağ sürülmüş tepsinin içine ilk yufkayı serin.
  • Ispanakları bol suyla yıkayıp, küçük küçük doğrayarak içine tuz serpin.
  • İlk yufkanın üzerine ıspanakları eşit şekilde dağıtın.
  • Ispanakların üzerine diğer yufkayı serin.
  • Kaşık ucu ile hamurun üzerine eritilmiş margarin serpin.
  • Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında böreğin üzeri kızarana dek pişirin.
  • Dilimleyerek servis yapın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.