| Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:24 AM |
Ispanaklı Tepsi Böreği
Süre 60 dk. Kaç Kişilik 8 Yöntem
4 Adet yufka
1 Su bardağı süt
5 Adet yumurta
4 Çorba kaşığı margarin
200 gr ıspanak
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Adet soğan
Tuz, karabiber
Hazırlanışı- Süt, yumurta ve eritilmiş margarini karıştırın.
- Ispanakları yıkayıp, temizleyin.
- Tuzlu suda haşlayın.
- Sularını sıkarak doğrayın.
- Bir tencereye 2 çorba kaşığı sıvıyağı alın.
- Küçük küçük doğranmış soğanı koyup pembeleştirin.
- Ispanağı da ekleyin.
- Tuz, karabiber serpiştirip, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Bir fırın tepsisini yağlayın.
- Yağladığınız tepsiye ilk yufkayı serin ve üzerine sütlü karışımı sürün.
- Yufkaların yarısına gelene dek bu işlemi uygulayın.
- Yarısına geldiğinizde hazırladığınız ıspanaklı harcı yufkanın her yerine eşit oranda gelecek şekilde yayın.
- Tekrar yufka serin.
- Tüm yufkalar bittiğinde üstüne sütlü karışımdan sürün.
- 170 dereceli fırında yarım saat pişirin.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.