| Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:24 AM |
İspanyol Böreği
Süre 50 dk. Kaç Kişilik 10 Yöntem
4 Adet yufka
4 Adet havuç
500 gr ıspanak yaprağı
250 gr pastırma
2.5 Kahve fincanı margarin
1 Adet yumurtanın sarısı
Susam, çörekotu
Hazırlanışı http://forumsinsi.net/images/postima...sinsi.net_.jpg- Havuçları temizleyip, rendeleyin, ıspanağı yıkayıp kıyın.
- Her ikisini de teflon tavada ayrı ayrı kavurun.
- Bir yufkayı mutfak tezgahına serin.
- Margarini eritip yufkayı yağlayın.
- İkinci yufkayı üzerine serip, yağlayın.
- Ispanağı yayıp, üçüncü yufkayı da aynı şekilde serin ve yağlayın.
- Kavrulmuş havucu serpiştirip son yufkayı yayın ve pastırmaları dizin.
- Rulo şeklinde yayın.
- Böreği ortadan ikiye kesip fırın tepsisine yerleştirin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün.
- Susam ve çörekotu serpin.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarıncaya kadar 30 dakika pişirin.
- Dilimleyerek servis yapın.
|