Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:26 AM |
Katmer
Süre 40 dk. Kaç Kişilik 8 Yöntem
1 Çorba kaşığı ayçiçekyağı
5 Su bardağı un
Yeterince su
Tuz
İçi için:
Yarım paket margarin
3 Çorba kaşığı tahin
Hazırlanışı- Unu bir kaba alın.
- Tuzu ilave edin.
- Azar azar su ilave edip, yumuşak bir hamur haline gelene dek yoğurun.
- Hamuru 15 dakika dinlendirin.
- Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, bezeler yapın.
- İlk bezeyi unlanmış zeminde mantı yufkası inceliğinde açın.
- Tahin ve eritilmiş margarini üzerine sürün.
- Rulo yapın.
- Bu ruloyu kendi etrafında döndürerek sarın.
- Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayın.
- Buzdolabında yağının donması için bir süre bekletin.
- Açıkta kalan ucunu içe doğru döndürün.
- Çıkardıktan sonra çok fazla inceltmeden açın.
- Bütün rulolar bitene dek devam edin.
- Çok az ayçiçekyağında tavada pişirin.
|