| Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:26 AM |
Kıymalı Saray Böreği
Süre 25 dk. Kaç Kişilik 6 Yöntem
200 Gr yağsız kıyma
2 Adet soğan
1 Çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
10 Milföy hamuru
1 Çorba kaşığı margarin
1 Yumurta sarısı(böreğin üzerine sürmek için)
Hazırlanışı- Küçük küçük doğranmış soğanı 1 çorba kaşığı margarinle bir tencereye koyun.
- Orta ateşte karıştırarak soğanları 1 dakika pembeleştirin ve soğanla kıymayı,kıymanın rengi dönünceye kadar kavurun.
- Tuz ve karabiber serptikten sonra 1-2 defa daha karıştırın ve tencerenin kapağını örtün.
- Kıyma suyunu salıp,tekrar çekene kadar arasıra karıştırarak orta ateşte pişirin.
- Piştikten sonra tencereyi ateşten alıp,içindekileri soğumaya bırakın.
- Milföy hamurlarını elinizle çekerek biraz büyütün ve ortalarına kıymalı içi eşit parçalara bölerek koyun.
- Hamurların kenarlarını içlerin üstlerine örterek bohça gibi kapatın.
- Hafifçe çırpılmış yumurta sarısını bir fırçayla hamurun üzerine sürün.
- Börek hamurlarını fırın tepsisine ikişer parmak aralıkla dizin.
- Orta ısılı fırında kızarana dek pişirin ve sıcak servis yapın.
|