ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kıymalı Saray Böreği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=133392)

Prof. Dr. Sinsi 06-22-2012 01:26 AM

Kıymalı Saray Böreği
 

Süre 25 dk. Kaç Kişilik 6 Yöntem


200 Gr yağsız kıyma
2 Adet soğan
1 Çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
10 Milföy hamuru
1 Çorba kaşığı margarin
1 Yumurta sarısı(böreğin üzerine sürmek için)

Hazırlanışı
  • Küçük küçük doğranmış soğanı 1 çorba kaşığı margarinle bir tencereye koyun.
  • Orta ateşte karıştırarak soğanları 1 dakika pembeleştirin ve soğanla kıymayı,kıymanın rengi dönünceye kadar kavurun.
  • Tuz ve karabiber serptikten sonra 1-2 defa daha karıştırın ve tencerenin kapağını örtün.
  • Kıyma suyunu salıp,tekrar çekene kadar arasıra karıştırarak orta ateşte pişirin.
  • Piştikten sonra tencereyi ateşten alıp,içindekileri soğumaya bırakın.
  • Milföy hamurlarını elinizle çekerek biraz büyütün ve ortalarına kıymalı içi eşit parçalara bölerek koyun.
  • Hamurların kenarlarını içlerin üstlerine örterek bohça gibi kapatın.
  • Hafifçe çırpılmış yumurta sarısını bir fırçayla hamurun üzerine sürün.
  • Börek hamurlarını fırın tepsisine ikişer parmak aralıkla dizin.
  • Orta ısılı fırında kızarana dek pişirin ve sıcak servis yapın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.