Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:27 AM |
Makarnalı Milföy Böreği
Süre 45 dk. Kaç Kişilik 8 Yöntem
4 Adet milföy hamuru
Yarım paket fiyonk makarna
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
1 Su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
2 Adet yumurta
Hazırlanışı http://forumsinsi.net/images/postima...sinsi.net_.jpg- Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün.
- Maydanozları ince ince kıyın.
- Bir kapta sıvıyağ, süt ve yumurtaları iyice çırpın.
- Karışımdan yarım su bardağı ayırın.
- Kalan karışıma beyaz peynir ve maydanozu ilave edin.
- Hazırladığınız karışımı makarnaya ilave edip, karıştırın.
- İki milföy hamurunu üst üste yerleştirip tepsi büyüklüğünde açın.
- Tepsiyi yağlayıp, içine açtığınız milföy hamurunu yerleştirin.
- üzerine makarnalı karışımı döküp, büyük bir kaşıkla bastırın.
- Diğer iki milföyü de üst üste yerleştirip tepsi büyüklüğünde açın.
- Makarnaların üzerine yayın.
- Ayırdığınız yarım su bardağı karışımı üstüne dökün.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.
- İstediğiniz gibi dilimleyip, sıcak olarak servis yapın.
|