Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:29 AM |
Milföy Çanağı
Süre 50 dk. Kaç Kişilik 5 Yöntem
5 Adet milföy hamuru
Yarım kilo koyun kuşbaşı
2 Adet soğan
3 Adet domates
1 Su bardağı haşlanmış bezelye
100 gr margarin
Hazırlanışı- Yemeklik olarak doğranmış soğanı 100 gr margarinde kavurun.
- Ardından eti ilave edin.
- Suyunu çektirin ve rendelenmiş domatesi ilave ederek pişirin.
- Etler suyunu çektikten sonra bezelyeleri ekleyin.
- 5 Adet ısıya dayanıklı kaseye pişen içi paylaştırın.
- Kaselerin üzerine milföy hamurunu kapatıp, 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.
- Pişen hamurları servis tabağına ters çevirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
|