Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:30 AM |
Patatesli Tepsi Böreği
Süre 45 dk. Kaç Kişilik 6 Yöntem
4 Adet yufka
1 Su bardağı süt
5 Adet yumurta
4 Çorba kaşığı tereyağı
2 Adet büyük boy patates
Tuz, karabiber ve kırmızı biber
Hazırlanışı- Patatesleri haşlayıp rendeleyin.
- İçine tuz, karabiber ve kırmızı biberi ilave edin.
- Başka bir kapta süt, yumurta ve eritilmiş tereyağını karıştırın.
- Bir fırın tepsisini yağlayın, yufkayı tepsiye yerleştirin ve kenarlarını taşırın.
- Üzerine yağ, süt ve yumurta karışımından sürün.
- Bu işleme yufkaların yarısına gelene dek devam edin.
- Yufkaların yarısına geldiğinizde içine patatesli harcı koyun ve üzerine tekrardan yufka serin.
- Yufkanın üzerine sütlü karışımdan sürün ve yufkalar bitene kadar bu işlemi uygulayın.
- Yufkalar bittiğinde ilk yufkanın taşan kenarlarını böreğin üzerine kapatın.
- Sütlü, yumurtalı karışımdan sürün.
- 170 derecelik fırında yarım saat veya böreğin üstü pembeleşene dek pişirin.
- Fırından çıkarıp biraz kendini çekince servis yapın.
|