| Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:35 AM |
Talaş Böreği
Süre 60 dk. Kaç Kişilik 8 Yöntem
Yarım kilo un
1/4 Limon suyu
400 gr margarin
Harcı için :
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım kilo kuzu eti
1 Adet soğan
1 Adet küçük patates
1 Adet küçük havuç
1 Su bardağı konserve bezelye
Birkaç dal maydanoz
Tuz, karabiber
Üzerine sürmek için :
1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı http://forumsinsi.net/images/postima...sinsi.net_.jpg- Un, tuz ve limon suyunu karıştırın.
- İçine azar azar su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
- 10 dakika dinlendirin.
- İçini açıp, margarini yerleştirin.
- Mardane ile açabileceğiniz kadar açın ve tekrar katlayın.
- Bu işlemi yarım saat ara ile 3 defa tekrarlayın.
- Harcı için küçük küpler halinde doğradığınız eti, sıvıyağla birlikte bir tencereye koyun.
- Arasıra karıştırarak kavurun.
- İçine yemeklik doğranmış soğanı ilave edin.
- Tavla zarı iriliğinde doğranmış havuç ve patatesi ilave edin.
- 5 dakika daha sote ettikten sonra bezelye ve kıyılmış maydanozu ekleyin.
- Hamuru parçalara ayırıp, 2 milim kalınlığında açın.
- Her kenarı 5 santim olan karelere kesin.
- İçine yeterince harç koyun.
- Katlayıp, ters çevirerek tepsiye yerleştirin.
- Tüm hamurları bu şekilde hazırlayın ve tepsiye dizin.
- Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
- Dilerseniz üzerine susam serpin.
- 180 dereceli fırında yarın saat pişirin.
|