ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Valide Sultan Böreği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=133329)

Prof. Dr. Sinsi 06-22-2012 01:37 AM

Valide Sultan Böreği
 

Süre 40 dk. Kaç Kişilik 6 Yöntem


5 Adet yufka
500 Gr soğan
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı soda
2 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Su bardağı ceviz
1 Çorba kaşığı margarin
1 Su bardağı ayçiçek yağı
2 Adet yumurta
Tuz, Karabiber ve çörek otu

Hazırlanışı http://forumsinsi.net/images/postima...sinsi.net_.jpg
  • Soğanları halka halka doğrayın ve tavada 2 çorba kaşığı su ile pişirin.
  • Suyunu çekince 1 çorba kaşığı margarin koyup kavurun ve ateşten alın.
  • İçine 1 su bardağı dövülmüş ceviz, 1 çay kaşığı kabartma tozu, tuz ve karabiber koyup karıştırın.
  • Başka bir kasede 1 su bardağı süt, 1 su bardağı soda, 1 çay kaşığı kabartma tozu, yumurtaları ve 1 su bardağı ayçiçek yağını karıştırın.
  • Yağlanmış tepsiye ilk yufkayı yayın ve üzerine sütlü karışımdan gezdirin.
  • Üzerine ikinci yufkayı yaydıktan sonra soğanlı harcı koyup, üzerine üçüncü yufkayı serin.
  • Üçüncü yufkanın üzerine sütlü karışımdan gezdirip, dördüncü yufkayı serin.
  • Bu yufkanın üzerine soğanlı harcı koyup, beşinci yufkayı serin.
  • Son yufkanın üzerine çok az sütlü karışımdan sürün ve üzerine çörek otu serpin.
  • 200 derecelik fırında pişirin.
  • Hafifçe kendini çektikten sonra yani ılık olarak servis yapın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.