| Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:37 AM |
Valide Sultan Böreği
Süre 40 dk. Kaç Kişilik 6 Yöntem
5 Adet yufka
500 Gr soğan
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı soda
2 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Su bardağı ceviz
1 Çorba kaşığı margarin
1 Su bardağı ayçiçek yağı
2 Adet yumurta
Tuz, Karabiber ve çörek otu
Hazırlanışı http://forumsinsi.net/images/postima...sinsi.net_.jpg- Soğanları halka halka doğrayın ve tavada 2 çorba kaşığı su ile pişirin.
- Suyunu çekince 1 çorba kaşığı margarin koyup kavurun ve ateşten alın.
- İçine 1 su bardağı dövülmüş ceviz, 1 çay kaşığı kabartma tozu, tuz ve karabiber koyup karıştırın.
- Başka bir kasede 1 su bardağı süt, 1 su bardağı soda, 1 çay kaşığı kabartma tozu, yumurtaları ve 1 su bardağı ayçiçek yağını karıştırın.
- Yağlanmış tepsiye ilk yufkayı yayın ve üzerine sütlü karışımdan gezdirin.
- Üzerine ikinci yufkayı yaydıktan sonra soğanlı harcı koyup, üzerine üçüncü yufkayı serin.
- Üçüncü yufkanın üzerine sütlü karışımdan gezdirip, dördüncü yufkayı serin.
- Bu yufkanın üzerine soğanlı harcı koyup, beşinci yufkayı serin.
- Son yufkanın üzerine çok az sütlü karışımdan sürün ve üzerine çörek otu serpin.
- 200 derecelik fırında pişirin.
- Hafifçe kendini çektikten sonra yani ılık olarak servis yapın.
|