ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kadayıf Dolması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=133212)

Prof. Dr. Sinsi 06-22-2012 01:26 AM

Kadayıf Dolması
 

Malzemeler
  • Yarım kilo kadayıf
  • 250 gr. Ceviz
  • 10 adet yumurta
  • Yeterince sıvı yağ
Şurubu İçin
  • 5 bardak toz şeker
  • 5 bardak su
  • Biraz limon



Hazırlanışı:
  • Kadayıfları elimiz büyüklüğünde parçalara ayırın. Arasına bir yemek kaşığı dövülmüş ceviz konup kenarları kapatılarak sıkı bir şekilde sarılıp kenara bırakılır.
  • Tencereye beş bardak su, beş bardak toz şeker konarak ocağa konur. Kaynamaya başlayan şurup 2-25 dk. daha kaynatılır. Limon suyu sıkılıp ocak kapatılır. Diğer taraftan kızartma tavamıza yeterince yağı koyup kızdırmaya başlayın.
  • Çukurca bir kapta 10 yumurtayı iyice çırptıktan sonra sarılı olan kadayıfları yumurtaya bulayarak tavada iyice kızartın.
  • Kızaran dolmalar tavadan alıp soğumuş şurubun üzerine dökün. Dolmalar bitene kadar kızaran dolmaları şuruba, şurup içindeki dolmaları da servis tabağına alın. Daha sonra soğumaya bırakın.Afiyet olsun.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.