Şengül Şirin |
06-11-2012 10:29 AM |
Peynirli Poğaça
1 Eklenti(ler)
Peynirli Poğaça
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1339399721
Malzemeler:
200 gr Yuva maya Poğaça Karışımı 500 gr un (4,5 su bardağı)
140 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 + 1/3 su bardağı Ilık su (38°C -42°C arası)
Çörekotu veya susam
250 gr lor peyniri
Maydanoz (Kıyılmış)
- Oda ısısında yumuşamış margarini un ile birlikte kum gibi olana kadar karıştırınız.
- 1 adet yumurtayı ve diğer yumurtanın akını ilave ediniz. (1 adet yumurta sarısını üzerine kullanacağız.)
- Bir kâsede bir paket poğaça karışımını ılık suda çözdürünüz.
- Çözülen karışımı unlu karışıma ilave ediniz.
- Hamur kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurunuz.
- Hamurdan ceviz büyülüğünde bezeler kopartıp yuvarlayınız.
- Üzerlerine bez örtüp beş dakika dinlendiriniz.
- Lor peyniri ve maydanozu karıştırınız.
- Fırın tepsisine yağlı kâğıt seriniz.
- Dinlenmiş olan hamur bezelerini avucunuzun içinde bastırıp hazırladığınız içten koyun ve yarım ay şeklinde kapatınız.
- Poğaçaları tepsiye diziniz ve tepsinin üzerini nemli bir bezle kapatarak 1-1,5 saat bekletiniz.
- Fırını 180-190 derecede ısıtınız.
- Poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürerek çörek otu veya susam serpiniz.
- Fırının orta gözünde 20 dakika pişiriniz.
- Afiyet Olsun.
|