![]() |
Mantarlı Bohça
1 Eklenti(ler)
Mantarlı Bohça
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1328998754 MALZEMELER (4 KİŞİLİK) Hamur: • 1,5 yemek kaşığı kuru maya • 3 su bardağı un (330 g) • 1 yemek kaşığı ılık su (10 g) • 1 su bardağı yoğurt (200 g) • 50 g margarin • 1 yumurta akı İç Malzeme: • 1 kuru soğan • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (20 g) • 250 g mantar • 1 çay kaşığı karabiber • 1 çay kaşığı pul biber • 1 çay kaşığı nane • 1 çay kaşığı tuz Üzeri İçin: • 1 yumurta sarısı HAZIRLANIŞI Mayayı ılık suda eritin ve 10 dakika bekletin. Unu eleyip çözülmüş maya ile karıştırın. Yoğurt, margarin ve yumurta akı ekleyip yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika bekletin. Soğanı doğrayıp 2 yemek kaşığı sıvı yağda iki dakika kavurun. Doğranmış mantarları ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Birer çay kaşığı karabiber, pul biber, nane ve tuz ekleyip ocaktan alın ve soğutun. Hamuru 9 eşit parçaya bölün. Her birini açıp iç malzeme koyun, bohça şeklinde kapatın ve yağlanmış tepsiye sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 30 dakika bekletin ve önceden ısıtılmış 180-190 °Clik fırında 15-20 dakika pişirin. Afiyet Olsun.:orjinal: |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.