![]() |
Mantarlı Domates Sosu
1 Eklenti(ler)
Mantarlı Domates Sosu
Mantarlı Domates Sosu Malzemeler 500 gram domates 200 gram mantar 1 adet limon 3-4 diş sarımsak 1 tatlı kaşıgı margarin 1 çay kaşıgı tuz karabiber Mantarlı Domates Sosu Tarifi Öncelikle sogan ve sarımsakları küçük parçalar halinde güzelce dilimleyelim.Ardından orta boy bir tencerenin içerisine margarin ilave ederek dilimlenmiş sogan ve sarımsakları içine atarak kısık ateşte malzemeler pembe rengi alana kadar özenle kavuralım.Kavurma işleminden sonra tencerenin içinde bulunan sarımsakları dışarıya alarak önceden dilimlenerek temizlenmiş suda bekletilen mantarları tencerenin içine atarak bir kaç dakika süre ile karıştıralım.Karıştırma işleminin ardından tencerede pişen mantarlarımızın içine önceden rendeledigimiz domateslerimizi ilave ederek 45-50 dakika süre ile tuz,karabiber, ilave ederek kontrollü bir şekilde pişirmeye tekrardan devam edelim.Bu işlemin ardından tencereyi ocaktan indirerek hazırladıgımız karışımı özel sosluklara ilave edelim. Görüldügü gibi son derece pratik bir sos tarifi hanımlar.Hazırladıgımız bu sosu makarna ve kızarmış et ile birlikte servis edebiliriz |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.