Şengül Şirin |
08-16-2011 01:21 PM |
Baharatlı Tavuk
1 Eklenti(ler)
Baharatlı Tavuk
5 kişilik
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1313490090
Malzemeler
- 10 adet tavuk but
- 1 adet domates
- 1 diş sarmısak
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 çorba kaşığı domates ve biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 limonun suyu
- tuz
- 1 çay kaşığı muskat
Hazırlanışı
- Soğanı küçük küçük doğrayın. Domates ve sarımsağı rendeleyin.
- Domatesi zeytinyağı ve 1/2 limon suyuyla beraber bir tencereye alın.
- Salçayı da ekleyin ve ezin.
- Sarımsak, soğan ve baharatları ekleyin ve karıştırın.
- Tavuk butlarını tencereye koyun ve karışıma bulayın.
- Tencerenin üstünü örtün ve buzdolabında 3-4 saat beklemeye alın. Sonra butları tepsiye dizin ve orta ısılı fırında çıtır çıtır olana kadar pişirin.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.