ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Hindili Kabak Graten (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=111573)

Şengül Şirin 09-23-2010 02:30 PM

Hindili Kabak Graten
 
1 Eklenti(ler)
Hindili Kabak Graten

4 kişilik

Malzeme:

2 adet kabak
100 gram hindi eti
1/2 adet soğan
1 diş sarımsak
1 adet sivri biber
1 çorba kaşığı kaşar peyniri
1,5 çorba kaşığı tereyağ
1/2 çay kaşığı Tuz
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı un
1 adet havuç
4 su bardağı su

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1285241379

Tarifi


Kabakları dikey ortadan ikiye kestikten sonra içlerini bir kaşıkla çıkartın. Kaynayan tuzlu suda 4 dakika haşlayın. Soğuk su içerisine çıkartıp soğutun. Bir tavada erittiğiniz tereyağda sırasıyla ufak küpler şeklinde doğranmış sarmısak, soğan, biber, havuç ve kuşbaşı hindi eti ilave ederek soteleyin.

Tuzunu ayarlayın. Kalan tereyağı başka bir tava içinde eritip unu yağda kavurun. Süt ve tuz ilave edip beşamel sos hazırlayın. Hindili karışımı kabakların içine paylaştırın. Üzerine beşamal sos gezdirip kaşar peyniri rendesi serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Taze nane ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Öneri: Beşamelinizin daha sarı bir renge sahip olmasını istiyorsanız, içerisine yumurta sarısı ekleyip karıştırınız.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.