ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Buğday Aşı Çorbası Tarifi ve Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=110495)

Şengül Şirin 08-23-2010 12:15 PM

Buğday Aşı Çorbası Tarifi ve Yapılışı
 
1 Eklenti(ler)
Buğday Aşı Çorbası Tarifi ve Yapılışı

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1282554915Buğday Aşı Çorbası Malzemeler

  1. 4 su bardağı su
  2. 1 adet haşlanmış kuzu gerdanı ve suyu
  3. 200 gram aşurelik buğday
  4. 1 kase yoğurt
  5. 1 adet yumurta sarısı
  6. 1 adet havuç
  7. 1 tatlı kaşığı tereyağı
  8. 1 çay kaşığı kırmızıbiber, tuz
Buğday Aşı Çorbası Hazırlanışı

Tencerede 4 su bardağı suyla kuzu gerdanını 60-70 dakika pişirin. Suyu bir tencereye süzün. Akşamdan ıslanmış ve yıkanmış buğdayı ilave edin. 30-35 dakika pişirin. Önceden pişirdiğiniz kuzu gerdanının etini ayıklayıp, incecik didikleyin. Kaynamakta olan karışıma ekleyin.Yoğurt ve yumurtayı çırpın. Hafifçe sulandırarak karışıma ekleyin. Haşlanıp, kibrit şeklinde doğradığınız havuçları da tencereye atın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Kıyılmış domatesleri ekleyin. 3-4 dakika kavurup, kırmızıbiberi ekleyin. Bu karışımı da çorbaya ekleyin. Son olarak tuzunu ekleyip servis yapın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.