ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Iç Pilavlı Hindi Dolması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1084080)

Şengül Şirin 12-19-2013 12:20 AM

Iç Pilavlı Hindi Dolması
 
1 Eklenti(ler)
Malzemeler

  • 1 tane bütün hindi
  • 1 kg bulgur
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 100 gram kuşüzümü
  • 100 gram dolmalık fıstık
  • 100 gram badem
  • 100 gram çekirdeksiz üzüm
  • 1 çorba kaşığı karabiber
  • 150 gram tereyağı
  • 1 tutam taze kekik
  • Tuz

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1387401542Tarif

  1. Hindinizi önceden ısıtılmış 240 derece fırına iç ve dış kısmını tuzlayıp fırına atın yaklaşık 15 dakika pişirin
  2. Bu arada geniş bir tencerenin içerisine kaynar su yu koyup ardından fırından çıkarmış olduğunuz hindiyi tencereye koyup 70 dakika kaynatın
  3. Hindiniz ocakta kaynarken siz de iş planınızı hazırlamaya başlayın tereyağınızı geniş bir tencereye koyun soğanlarıızı ince ince kıyıp daha sonra yağ da güzelce kavurun ardından bulguru yıkayıp kavurmuş olduğunuz soğana ilave edip ardından çekirdeksiz üzüm ve kuş üzümünü de ilave edip bir süre kavurun daha sonra yeterince tuz ilave edip hindinizin kaynayan suyundan bir miktar su alıp bulgura ilave edin
  4. Daha sonra dolmalık fıstık ve bademinizide bir tavada çok az yağda kavurun ve pilavınızı ilave edin pilavınızı biraz kaynattıktan sonra bir süre dinlendirin
  5. Daha sonra içerisine karabiber ve taze kekik ilave ederek güzelce harmanlayın
  6. Ardından hindinizi tencereden çıkarıp içine pilavınızı doldurun ve hindinin üzerine çok az tereyağı eritip fırça ile hindiye sürün ve hindinizi önceden ısıtılmış 240 derece fırına atın
  7. Yaklaşık 20 dakika pişirin
Not; Dilerseniz hindi nizi fırın torbasına koyup fırında pişirebilirsiniz

özgün şef.com


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.