ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pratik Bilgiler (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=650)
-   -   Mutfak Sözlügü 4 (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1072434)

Prof. Dr. Sinsi 12-01-2012 06:55 AM

Mutfak Sözlügü 4
 
Silkme : Çesitli sebzeler ve etle pisirilen bir tür sicak yemek.

Sogan (Piyaz) : Kabuklari soyulan sogan ikiye kesilir. Kesilmis yüzü altta kalacak sekilde kesme tahtasina konur. Birbirine paralel çok ince dilimler halinde kesilir..

Sote Etmek : Esit parçalara ayrilmis sebze veya etin sürekli karistirilarak kahverengilesinceye kadar pisirilmeleri.

Tavuk Ütüleme : Tavugun tüylü kisimlarinin aleve tutularak tüylerinin yakilarak yok edilmesi.

Terbiye Etmek : Hazirlanan karisimda bir süre bekletilerek yumusaklik ve lezzet kazandirmak; veya yemeklerin suyuna un, yumurta, limon gibi malzemeleri ekleyerek koyulasmasini saglamak.

Tuzlama : Yiyeceklerin bir süre bozulmadan saklanmasina yarayan yöntem ve bu yolla hazirlanan yiyecek.

Yedirmek : Bir sivinin kendisinden daha yogun kivamda olan bir maddeye eklenerek karisiminin saglanmasi


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.