![]() |
Mutfak Sözlügü 4
Silkme : Çesitli sebzeler ve etle pisirilen bir tür sicak yemek.
Sogan (Piyaz) : Kabuklari soyulan sogan ikiye kesilir. Kesilmis yüzü altta kalacak sekilde kesme tahtasina konur. Birbirine paralel çok ince dilimler halinde kesilir.. Sote Etmek : Esit parçalara ayrilmis sebze veya etin sürekli karistirilarak kahverengilesinceye kadar pisirilmeleri. Tavuk Ütüleme : Tavugun tüylü kisimlarinin aleve tutularak tüylerinin yakilarak yok edilmesi. Terbiye Etmek : Hazirlanan karisimda bir süre bekletilerek yumusaklik ve lezzet kazandirmak; veya yemeklerin suyuna un, yumurta, limon gibi malzemeleri ekleyerek koyulasmasini saglamak. Tuzlama : Yiyeceklerin bir süre bozulmadan saklanmasina yarayan yöntem ve bu yolla hazirlanan yiyecek. Yedirmek : Bir sivinin kendisinden daha yogun kivamda olan bir maddeye eklenerek karisiminin saglanmasi |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.