![]() |
Sebzeli Milföy Mantı
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Malzemeler: 1 Adet Havuç 1 Adet Kabak 2 Adet orta boy soğan 300 gr. az yağlı kıyma Milföy Hamur tuz, karabiber, nane, kekik Hazırlanışı: Havuç ve kabağı rendeleyelim. Soğanları çok küçük küp şeklinde doğrayalım. Malzemeyi kıyma ile karıştırıp, tuzunu ve baharatı ekleyelim ve köfte yoğurur gibi harmanlayalım. Kare şeklindeki milföyleri dörte bölerek küçük kareler oluşturalım. Her karenin içine hazırladığımız harcı koyarak bohça şeklinde kapatalım. (milföyleri kapatırken ellerimiz ıslak olmamalı. milföyle kapanmaz.) Tepsiye ters çevirerek dizelim ve üstüne hafif yumurta sarısı sürerek orta derecede ısıttığımız (150-160) fırınımızda üstleri pembeleşinceye kadar pişirelim. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.