![]() |
Besamel Soslu Firin Mantar
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Malzemeler 500 gr mantar (yikanmis ikiye kesilmis) 3 y.kasigi tereyagi 3 y.kasigi un 200 ml krema 300 ml sut 1 su bardagi rendelenmis kasar yarim limon tuz Yapilisi Mantarlar limon suyu eklenerek, suda haslanir. Onlar piserken yag eritilir, un kavrulur. Rengi degisince (kokusunun kaybolmus olmasi lazim) sut ve krema bir yandan karistirirken eklenir. Karistirarak besamel sosumuz pisirilir. Eger kivami cok yogun olursa biraz daha sut eklenebilir. Alti sondurulup, tuzu eklenir. Mantarlar firin kabina alinir, hafif tuzlanir. Ustune besamel sos dokulur, rendelenmis kasarla ustu suslenir. 200 derece firinda yaklasik 20 dakika ustu kizarana kadar pisirilir. Gercekten muazzam bir lezzet |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.