![]() |
Pratik Levrek Sote Tarifi
Malzemeler
2 adet levrek fileto 1/2 ActiFry kaşığı sıvı yağ 1 ActiFry kaşığı krema 1 ActiFry kaşığı kapari 1/2 ActiFry kaşığı limon suyu 4 – 5 ActiFry kaşığı damla acı sos 1/4 ActiFry kaşığı tuz 3 adet taze soğan Hazırlanışı Levrek filetoları 2 cm. kalınlığında parçalara kesin. Kapariyi ince ince kıyın. Taze soğanların yeşil kısımlarını doğrayın. Kapari, limon suyu, acı sos, tuz ve taze soğanları balıklarla karıştırın. Pişirme haznesine sıvı yağı koyup ActiFry’ı çalıştırın. 2 dakika sonra balıklı karışımı ilave edip 6 dakika pişirin. Son olarak kremayı ekleyin ve 2 dakika daha pişirin. Levrek soteyi servis tabaklarına alıp yanında bol maydanoz ile servis yapın. Besin Değerleri Tablosu /1 porsiyon için 216 kcal Protein: 27.7 gr. Yağ: 7.2 gr. Karbonhidrat: 8.9 gr. Sodyum: 0.2 gr. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.