![]() |
Kaneloni Krep
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg 4 kişilik Hazırlama süresi: 1 saat 15 dakika Pişirme süresi: 25 dakika Krep için Malzemeleri : 115 gram un 1 fiske tuz Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber 2 adet yumurta (hafif çırpılmış) 285 mi süt 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı (kızartmak için) İç harcı için Malzemeleri: 60 g tereyağı 340 g mantar (silinmiş, dilimlenmiş) 340 g dolma kabağı (ayıklanmış, irirendelenmiş) 45 g dolma fıstığı 6 adet yağ içinde konserve edilmiş kuru domates (doğranmış) 30 g parmesan ya da eski kaşar peyniri (rendelenmiş) 1 çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber Sos için Malzemeleri: 30 gram tereyağı 30 g un 425 ml süt 1 çay kaşığı yerfıstığı (ince kıyılmış) 1 fiske tuz 1 fiske taze çekilmiş karabiber 60 g parmesan ya da eski kaşar peyniri (rendelenmiş) Süslemek için: 2 yemek kaşığı ince doğranmış taze frenksoğanı ya da taze soğanın yeşil yaprakları Kaneloni Krep Yapılışı :1- Unu, tuz ve az karabiberle bir kâseye eleyip ortasına bir çukur açın. Yavaş yavaş çırpılmış yumurtayı ve sütün yarısını bir çırpma içliyle karıştırarak ekleyin. Pütürsüz bir hamur haline gelinceye dek telle çırpın. Sütün kalanını ekleyip 30 dakika dinlendirin. 2 Bu arada kaneloninin iç harcını hazırlayın. Tereyağını büyük bir tavada eritin ve mantarları 3-4 dakika karıştın* kanştıra kavurun. Rendelenmiş kabağı ekleyip orta ateşte 5 dakika daha pişirin. Sonra dolma fıstığını ve domatesi katın. bir karıştırıp ocağı kapatın. Peynir rendesini, tuzu. karabiberi serpip soğuması için bir kenara alın. 3 Fırını 200 dereceye ayarlayıp ön ısıtma yapın. Küçük bir tavayı ısıtın ve içine tereyağının birazım fırçayla sürün. Yağı hafifçe duman çıkıncaya dek ısıtın; ? |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.