![]() |
Bulgur Pilavı Zeytinyağlı Mantarlı
Malzeme:Malzeme listesi
3 su bardağı pilavlık bulgur 4 su bardağı ılık et ya da tavuk suyu, 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet orta boy kuru soğan 250-300 gr kültür mantarı 2 çay kaşığı tuz, karabiber 2 demet dereotu 6 kişilik Hazırlama süresi: 10 dakika Pişirme süresi: 25 dakika Hazırlama: Kültür mantarlarını ayıklayıp yıkayıp derin bir tencerede 1 çay kaşığı tuz ekliyerek suyunu çekinceye kadar haşlayın. Diğer taraftan, zeytinyağını geniş bir pilav tenceresinde kızdırıp incecik doğradığınız soğanları, orta ısılı ateşte tahta bir kaşıkla sık sık karıştırarak pempeleştirin.Yıkayıp süzdüğünüz bulguru da ilave edip yine sık sık karıştırarak 4-5 dakika kavurun. Üzerine ılık et ya da tavuk suyunu ve tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız haşlanmış mantarları aktarın. Tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakın. Ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatarak bulgur suyunu çekinceye kadar pişirin. Suyunu tamamen çekince ocağı söndürün. Üzerine kağıt havlu yerleştirip kapağını kapatarak 10 dakika dinlendirin. İncecik doğradığınız dereotunu da serpiştirip karıştırdıktan sonra sıcak sıcak servise sunun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.