ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çiçekli Turta (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1062577)

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 09:27 AM

Çiçekli Turta
 


http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

içindekiler
  • 1 yumurta
  • 1-2 çorba kaşığı süt
  • 200 gr kıyılmış fındık
  • 200 gr un
  • Bir miktar un
  • 200 gr margarin
  • Kalıp için yağ
  • 175 gr toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Bir tutam tarçın
  • Yarım portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 450 gr böğürtlen reçeli
Süslemek İçin :
  • 100 gr pudra şekeri
  • 1-2 çorba kaşığı limon suyu
  • Birkaç damla kırmızı ve sarı gıda boyası
hazırlanışı
  • Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Yumurta sarılarını sütle çırpıp üzerini kapatıp bir kenarda bekletin. Yumurta akını fındık, un, margarin, toz şeker, vanilya, portakal kabuğu ve tarçınla karıştırıp hızlı hareketlerle yoğurun.
  • Hamuru topak haline getirin ve folyoya sarıp 1 saat buzdolabında bekletin. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın.
  • Bir tart kalıbını yağlayın. Hamuru ikiye bölün. Unlanmış bir zeminde bir hamur parçasını 1 cm kalınlığında açıp kalıba yerleştirin. Kalan hamuru tekrar ikiye bölün. Bir yarısından uzun şeritler oluşturun.
  • Artan hamuru açıp kurabiye kalıpları ile içinden çiçek veya yıldız şekilleri çıkarın.
  • Reçeli kalın bir katman halinde kalıbın içindeki hamurun üzerine sürün. Hamur şeritlerini reçelin üzerine yerleştirin. Şeritlerin kenar kısımlarını bastırın. Yumurta sarısını şeritlerin üzerine sürün.
  • Çıkardığınız çiçek veya yıldız şekillerini şeritlerin üzerine yerleştirin. Turtayı fırına alıp yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.
  • Bu arada 75 gr pudra şekerini limon suyu ile karıştırın. İsteğe bağlı olarak karışıma gıda boyası ekleyin.
  • Turtayı fırından alıp soğumasını bekleyin. Kenarlarına kalan pudraşekerini serpin. Çiçek veya yıldızları ise pudraşekerli karışımla süsleyin.
  • Süsleme işleminden sonra 30 dakika kadar kurumasını bekleyin.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.