- -
Çiçekli Turta
(
http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1062577)
Prof. Dr. Sinsi |
11-29-2012 09:27 AM |
Çiçekli Turta
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg
içindekiler
- 1 yumurta
- 1-2 çorba kaşığı süt
- 200 gr kıyılmış fındık
- 200 gr un
- Bir miktar un
- 200 gr margarin
- Kalıp için yağ
- 175 gr toz şeker
- 1 paket vanilya
- Bir tutam tarçın
- Yarım portakalın rendelenmiş kabuğu
- 450 gr böğürtlen reçeli
Süslemek İçin :- 100 gr pudra şekeri
- 1-2 çorba kaşığı limon suyu
- Birkaç damla kırmızı ve sarı gıda boyası
hazırlanışı
- Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Yumurta sarılarını sütle çırpıp üzerini kapatıp bir kenarda bekletin. Yumurta akını fındık, un, margarin, toz şeker, vanilya, portakal kabuğu ve tarçınla karıştırıp hızlı hareketlerle yoğurun.
- Hamuru topak haline getirin ve folyoya sarıp 1 saat buzdolabında bekletin. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın.
- Bir tart kalıbını yağlayın. Hamuru ikiye bölün. Unlanmış bir zeminde bir hamur parçasını 1 cm kalınlığında açıp kalıba yerleştirin. Kalan hamuru tekrar ikiye bölün. Bir yarısından uzun şeritler oluşturun.
- Artan hamuru açıp kurabiye kalıpları ile içinden çiçek veya yıldız şekilleri çıkarın.
- Reçeli kalın bir katman halinde kalıbın içindeki hamurun üzerine sürün. Hamur şeritlerini reçelin üzerine yerleştirin. Şeritlerin kenar kısımlarını bastırın. Yumurta sarısını şeritlerin üzerine sürün.
- Çıkardığınız çiçek veya yıldız şekillerini şeritlerin üzerine yerleştirin. Turtayı fırına alıp yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.
- Bu arada 75 gr pudra şekerini limon suyu ile karıştırın. İsteğe bağlı olarak karışıma gıda boyası ekleyin.
- Turtayı fırından alıp soğumasını bekleyin. Kenarlarına kalan pudraşekerini serpin. Çiçek veya yıldızları ise pudraşekerli karışımla süsleyin.
- Süsleme işleminden sonra 30 dakika kadar kurumasını bekleyin.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.