ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Mutlaka Tüketilmesi Gereken Gıdalar Ve Yararları (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1038202)

Prof. Dr. Sinsi 11-04-2012 07:12 AM

Mutlaka Tüketilmesi Gereken Gıdalar Ve Yararları
 
Mutlaka Tüketilmesi Gereken Gıdalar ve Yararları

Doğanın sunduğu nimetler her derde deva oluyor. Türkiye de faydalı besinlerin en çok bulunduğu ülkelerden biri. Kırmızı ıspanak denilen şalgam, vücut direncini artıran safran, kalsiyum ve magnezyum deposu sardalya, kolesterolü düşüren tarçın... İşte Amerikalı Beslenme Uzmanı ve yazar Dr. Johnny Bowden'ın favori 10 gıdası ve yararları...

SARDALYA
Konservedeki sağlıklı besin. Omega-3 bakımından zengin ve hiç kurşun içermeyen bir besin maddesi. Kalsiyum ve magnezyum ile yararlı mineraller bakımından çok zengindir ve B vitamini deposudur. İster salatanıza katın, ister sandviç olarak yiyin, isterseniz hardal ve soğanla birlikte tabakta servis yapın.

SAFRAN
Baharatların süperstarıdır. Her türlü sebze yemeğine katabilir veya omlet ve yumurtanızın üstüne koyabilirsiniz. Ateş düşürücü ve vücut direncini artırıcı etkilere sahiptir.

ŞALGAM
Adeta kırmızı ıspanak gibidir. Doğal kırmızı pigmentleri vücut direncini artırır. Şalgam ısıtıldıkça antioksidan etkisi azalır. Mümkünse çiğ olarak doğrayın ve salatanıza katın.

KABAK KONSERVESi
Düşük kalorili ama A vitamini bakımından zengin olan bu besin, bağışıklık sisteminiz için çok yararlıdır. Tarçın ve Hindistan cevizi katarak yiyebilirsiniz.

LAHANA
Sülfarofan gibi çok sayıda besleyici ve bağışıklık sistemini güçlendirici madde içerir. Burgerler ve sandviçlerinizin içine bile koyabilirsiniz.

PAZI
Karotenoidler bakımından zengin bu bitki, gözlerde yaşlanmadan kaynaklanan tahribatı azaltır.

TARÇIN
Kan şekeri ve kolesterol seviyelerini düzenlemeye yardımcı olur. Çay veya kahvenizin üstüne bir miktar serpip içebilirsiniz.

NAR SUYU
Antioksidanlarla dolu bu gıda, tansiyonunuzu düşürecektir. Günde bir bardak için.

ERiK KURUSU
Taze erik tadında olmayabilirler ama antioksidan bakımından zengindirler.

DONDURULMUŞ YABAN MERSiNi
Dondurma işlemi bazı sebze ve meyvelerin besleyici değerlerini azaltır. Ama markette gözünüze çarparsa bu meyveyi pas geçmeyin.

Prof. Dr. Sinsi 11-04-2012 07:12 AM

Mutlaka Tüketilmesi Gereken Gıdalar Ve Yararları
 
Genç kalmak için yapılacak çok şey var. Bunun için hücre yenileyen ve cilt dostu olan doğal ürünleri bilmek gerekli.

Çünkü yaşlanma sürecini yavaşlatıyorlar ve yapılandırıcı özellikte oldukları için cildi onarıyorlar. Doğal Ürün Uzmanı Volkan Kurt, güzelliği ve gençliği koruyan hücre yenileyen doğal yiyeceklerin listesini sizler için hazırladı.

Polen: A ve C vitaminleri de vardır ama B vitaminleri çok yüksek orandadır polen'in içinde. "Uzun ömür vitamini" olarak bilinen B vitamini, dış etkenlere karşı hücreyi, bağışıklık sistemini uyararak korur. Sürekli hücre yeniler. Polen'i hergün tüketmek lazım.

Buğday ve kayısı: Bu iki bitki de cildin en büyük dostu. Özellikle yağlarını belli periyodlarla yüzünüze sürün. Hücre yenileyen özelliği bir süre sonra etkisini gösterecektir.

Zeytinyağı: İçerdiği vitaminler, hücre yenileyici özelliklere sahip oldukları için, gençleşme uygulamalarında kullanılır. Cildi besler ve korur. Bu mucize yağdan cildinizi ve saçınızı mahrum etmeyin.

Ginseng: Bu bitki, doğal doping maddesi olarak kabul edilir. Hücrelerin yenilenmesini sağlar ve sinir sistemini sağlıklı yapıya kavuşturur.. Vücuda dinçlik ve rahatlık verir. Uykusuzluğa, yorgunluğa da iyi gelir.

Mısır unu: En doğal olanını elde edin ve yoğurtla karıştırın. Çünkü piyasada genetiği bozulmuş olan çok fazla mısır unu satılıyor. Bu bulamaç yüze sürüldüğünde cilteki ölü hücreler temizlenir.

Hurma: Meyveler genellikle protein ihtivası açısından yeterli değildir. Hurma ise protein de ihtiva eder. Hücreleri yeniler ve vücut sıvısını dengeler. Bence mutfaktan eksik edilmemeli.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.