ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Tüketilmesi Gereken Önemli Gıdalar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1037158)

Prof. Dr. Sinsi 11-04-2012 10:06 AM

Tüketilmesi Gereken Önemli Gıdalar
 
Tüketilmesi gereken önemli gıdalar

Bilimsel araştırmalara dayanarak sağlıklı bir beslenme programında mutlaka yer alması gereken 20 gıda sıralandı. Bu gıdaların tüketilmesiyle vücut kalp hastalıklarından obeziteye kadar birçok hastalığa karşı direnç kazanıyor.Time dergisi sağlıklı bir beslenme programında olması gereken 20 gıdayı açıkladı. İşte tüketilmesi gereken 20 önemli gıda:

Bulgur: Kandaki glükoz seviyesini düzene sokar.

Yağsız et: Et B, E vitaminleri, demir, magnezyum açısından zengindir.

Badem: Protein açısından zengin badem kötü kolesterolü azaltır.

Yağsız süt: D vitamini açısından zengin süt kemiklere iyi gelir.

Böğürtlen: Antioksidan içeren böğürtlenler kalp ve hafızayı korumaya yardımcıdır.

Muz: Potasyum oranı yüksek muz tansiyonu dengeler.

Brokoli: Bağışıklık sistemini güçlendiren brokoli kalp krizi riskini de azaltır.

Ispanak: Demir, kalsiyum ve A vitamini açısından güçlü olan ıspanak gözleri ve cildi korur.

Mercimek: Hamilelik sırasında rahatsızlıkları engeller.

Somon: D vitamini ve omega 3 yağ asidi açısından zengin olan somon kalbi korumaya yardımcı olur. Bunun dışında hafızayı güçlendirir.

Ceviz: Kalori ve yağ açısından zengin olan cevizde omega 3 yağ asidi oranı da yüksektir. Bu da kalp sağlığı için faydalıdır.

Elma: Lif açısından zengin elma kötü kolesterol oranını azaltır.

Yağsız yoğurt: Protein zengini yoğurt tok tutar.

Bitter çikolata: İçerdiği antioksidanlar sayesinde tansiyon düzene girer.

Kırmızı şarap: Erkekler için günde 2 kadeh, kadınlar için 1 kadeh kırmızı şarap kalbi korumaya yardımcıdır.

Zeytinyağı: Kolesterolü düşürür, kalbi korumaya yardımcı olur.

Patlıcan: Lif ve B vitamini açısından zengin patlıcan enerji verir.

Brüksel lahanası: Prostat, akciğer, mide ve meme kanseri riskini azaltır.

Domates: İçerdiği A, C ve K vitaminleri ile kolesterolü düşürür, kalbi korur.

Tam tahıllı ekmek: Vücuda gerekli B vitamini, lif ve demiri sağlar.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.