![]() |
Karışık Meyve Ezmesi
1 Eklenti(ler)
Karışık meyve ezmesi
Malzemeler: 8-10 adet 3 adet elma 2’şer adet armut ve muz 1 su bardağı tozşeker 1 çay kaşığı tarçın yarım çay kaşığı dövülmüş karanfil 4 çorba kaşığı galeta unu yeteri kadar su üzerine: krema, ahududu ve kivi sos http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1265222193 Hazırlanışı: Kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarıp, küp doğradığınız elma ve armutları 2 su bardağı su ile birlikte tencereye alın. Kısık ateşte meyveler yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. İçine tozşeker, tarçın, karanfil ilave ederek blenderden geçirin. Karışımın içine dilimlenmiş muzu katın ve tekrar blenderden geçirip, bir kaseye alın. Galeta ununu ekleyip, karıştırın. Küçük tatlı kaplarını streç filmle kaplayın ve karışımı bu kaplara paylaştırın. Buzlukta 2-3 saat beklettikten sonra servis tabaklarına ters çevirip, çıkarın. Üzerlerini krema ile kaplayın. Ahududu ve kivi sosuyla süsleyip, 15-20 dakika oda sıcaklığında beklettikten sonra servis yapın. Aşçının notu: Hazırladığınız karışımı küçük kaplar yerine, ıslatılmış orta büyüklükte bir cam kabın içine de boşaltıp, soğutabilirsiniz. Kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarıp, küp doğradığınız elma ve armutları 2 su bardağı su ile birlikte tencereye alın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.