ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Tavuk Köfteli Çorba Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1017044)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 09:57 AM

Tavuk Köfteli Çorba Tarifi
 
Tavuk Köfteli Çorba Tarifi

300 gr tavuk kıyma
2 dal taze soğan
1 tatlı kaşığı patates nişastası
1 çay kaşığı zencefil
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
3-4 dal maydanoz
6 su bardağı tavuk suyu
Tuz
Karabiber

Tavuk suyunu kaynatıp tuz ve karabiber ekleyin. Taze soğanları ve maydanozu temizleyip ince ince kıyın.
Tavuk kıymasına taze soğan, maydanoz, zencefil, peynir, nişastanın yarısı, 1 tutam tuz ve karabiberi ekleyip köfte harcını hazırlayın.
Minik parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak köfteleri hazırlayın. Kalan nişastaya bulayıp kaynayan tavuk suyuna atın. 20 dakika pişirip ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 09:58 AM

Tavuk Köfteli Çorba Tarifi
 
300 gram tavuk kıyması

1 küçük soğan

3 diş sarımsak

2 çorba kaşığı salça

2 çorba kaşığı tereyağı

5 su bardağı su

Kimyon

Tuz

Karabiber

Öncelikle köftesi için tavuk kıymasını ve rendelenmiş soğanı bir kabın içinde karıştırın.Üzerine baharatları ekleyip ince bulgur katın ve elinizi ıslatarak yoğurmaya devam edin. Küçük köfteler yapın. Bir tencerede yağı ve salçayı eritip 2 dakika kadar kavurun. Üzerine suyu ekleyip ezilmiş sarımsakları da ekleyip kaynatın. Kaynayınca üzerine köfteleri ekleyip 15 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın. Servis yaparken üzerinemaydanoz, nane eklenebilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.