ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Gaspacho - İtalyan Mutfağı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1016857)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:29 AM

Gaspacho - İtalyan Mutfağı Tarifi
 
Malzemeler
  • 5 Adet domates (kabukları soyulmuş)
  • Tuz
  • 1 Adet salatalık (kabukları soyulmuş)
  • Karabiber
  • 1 Adet taze soğan
  • 10 Küp buz
  • 1 Diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 1 Fincan zeytinyağı
  • 1 Adet yeşil biber (çekirdekleri çıkartılmış)
  • 3 Adet peksimet
  • 3 Dilim tost ekmeği
Yapılışı

Tost ekmekleri hariç bütün malzemeleri mutfak robotunda öğütün
Hazırladığınız karışımı derin bir kabın içerisine alın ve buzları ilave edin
Buzdolabında 2 saat bekletin
Servis yapmadan önce küp şeklinde doğradığınız ekmekleri yağda kızartın
Sıcak olarak çorbanın içerisine koyun, servis yapın

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:29 AM

Gaspacho - İtalyan Mutfağı Tarifi
 
Soğuk Gaspacho Çorbası Tarifi

Malzemeler
. 100 gr domates
. 20 gr salatalık
. 10 gr soğan
. Tabasco sos
. Krema

Kruton Ekmek için Malzemeler
. 1 dilim tost ekmeği
. Sarımsak
. Tereyağ
. Maydanoz

Hazırlanışı
Tüm malzemeleri blender'a alın ve çekin. İçine bir miktar buz ilave edip buzdolabında yarım saat bekletin. Bu sırada kruton ekmekleri için; ekmeği küp şeklinde doğrayın. Sarımsak, tereyağ ve maydanozu bir kapta karıştırıp küp ekmekleri karışıma bulayın. 180 derecelik fırında beş dakika pişirin. Soğumuş olan çorbayı kruton ekmekleri ve kremayla süsleyerek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.