![]() |
Kayısılı Jöleli Turta Tarifi
Kayısılı Jöleli Turta Tarifi
Malzemeler: 2 su bardağı un 125 gr. erimiş margarin 1 paket kabartma tozu 1/ 2 su bardağı toz şeker 1 yumurta 1 paket vanilya KREMA: 250 gr. süt 1 çay bardağı şeker 2 yumurta 1 çay bardağı un 1 paket limonlu jöle ÜZERİNE 300 gr. kayısı Yapılışı: Yağ, şeker, yumurta çırpılır. Un, vanilya ilave edilir. Kabartma tozuyla beraber hamur yapılır. Yağlı ufak bir kalıba dökülür. 170° de pişirilir. Krema malzemeleri karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir. Pişmiş ve soğumuş pastanın üzerine soğuttuğumuz krema her tarafına muntazam bir şekilde yayılır. Üzerine yarım kayısıları dizilip, üzerine limon jölesiyle süslenir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.