ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Hoşmerim Tarifi ( Eskişehir ) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1015293)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 04:20 AM

Hoşmerim Tarifi ( Eskişehir )
 
Hoşmerim Tarifi ( Eskişehir )

Malzemeler:
75 gr Margarin
500 gr Taze Tuzsuz Peynir veya Taze Tatlı Lor Peyniri
2 Yemek Kaşığı Un
150 gr toz Şeker

Hazırlanışı:
Unu hafif ateşte karıştırarak açık pembe renk alıncaya kadarkavurun. Yağı peynir ite karıştırın. Kavurduğunuz una ekleyin. 10 dakika karıştırarak pişirin. Toz şekeri ilave edip 5 dakika pişirip ateşten alın. Soğuduktan sonra servis yapın. Yağ oranı yüksek peynir kullandığınızda höşmerimi yağsız olarak da hazırlayabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.