![]() |
Limonlu Çikolatalı Pandispanya Tarifi
Limonlu Çikolatalı Pandispanya Tarifi
1/2 çay fincanı toz şeker 4 kahve fincanı un 5 yumurta 4 çorba kaşığı kakao 1 kahve fincanı margarin 1/2 kahve fincanı su 1 limon kabuğu rendesi Bir tencereye un, limon kabuğu rendesiyle kakao koyulup karıştırılır. Öte yandan, yuvarlak dipli başka bir tencerenin içine yumurtalar kırılır. Şeker ve yarım kahve fincanı sıcak su da ilâve edilir. Telle kıvama gelinceye kadar çırpılır. (Tel havaya kaldırıldığında üzermden damlayan yumurta tenceredekinin üstünde dağılmadan kalınca kıvama gelmiş demektir.) Sonra unlu, kakaolu karışım azar azar ilâve edilip pek fazla karıştırılmadan yumurtaya halledilir. Daha sonra ılık haldeki yağ ilâve edilip yedirilir. Bu karışım içine yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dökülür. Ortadan harlı fırında 18 -20 dakika pişirilip çıkarılır. Soğuduktan sonra dilimlenip servis yapılır. Not: İstenirse, fırından çıkarılınca üzerine çikolata sosu da dökülebilir. |
Limonlu Çikolatalı Pandispanya Tarifi
Tel havaya kaldırıldığında üzermden damlayan yumurta tenceredekinin üstünde dağılmadan kalınca kıvama gelmiş demektir.
sanırım tüm mesele burda=] |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.