![]() |
Sarma Baklava Tarifi
SARMA BAKLAVA
Malzeme: 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 1 paket kabartma tozu 1 kaşık sirke 250 gr ceviz 2 yumurta 5 su bardağı un Şurubu: 5 su bardağı şeker 3.5 su bardağı su Açmak için: 300 gr nişasta 200 gr un üzerine 500 gr tereyağı Yapılışı: Bir kapta yağ, süt, sirke, yumurta, kabartma tozu konarak kaşıkla çırpılır. Un ilave edip iyice özlendirerek yoğurulur. Hamur 2 parçaya bölünür. Küçük bezeler yapıp aralarına nişasta serpip üst üste dizilir. Yarım santim kalınlığında açılıp üstüne bol ceviz serpilir. (Kare şeklinde açın). Gevşek olarak rulo şeklinde sarılır. 1 parmak kalınlığında kesilip aralıklı olarak tepsiye dizilir. Üzerine kızgın yağ dökülür. Isıtılmış fırına verilir. Şeker ile su karıştırılarak pişirilir. Haşlarken biri sıcak biri soğuk olacak. Hamur sıcaksa şurup soğuk, şurup sıcaksa hamur soğuk. |
Sarma Baklava Tarifi
Paylaşım için çok teşekkürler
|
Sarma Baklava Tarifi
Sarma Baklava Tarifi
Baklavalık bir yufkayı hamur tahtasına sererek, üzerine tereyağı serpiniz. Bir tarafına parmak kalınlığında uzunlamasına tozşekerle dövülmüş ceviz ya da fındık koyunuz. Harç içinde kalmak üzere yufkayı çubuk gibi bükünüz. Keskin bıçakla parmak kadar parçalar kesiniz dibi yağlı tepsiye düzgün dizerek çok kızgın tereyağını üzerine gezdirip fırına sürünüz. Pişince soğuk tatlıyı üstüne yedire yedire döküp soğutunuz. Not: Baklavayı tereyağlı kâğıtla örtüp fırına verirseniz altı kızarır, üstü beyaz kalır. Üstünü kırmızı şeker, fıstık v.b. ile süslerseniz güzel görünür. Fakat kağıtsız kızartılırsa daha lezzetli olur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.