ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Sarma Baklava Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1013946)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 08:04 AM

Sarma Baklava Tarifi
 
SARMA BAKLAVA

Malzeme:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 kaşık sirke
250 gr ceviz
2 yumurta
5 su bardağı un
Şurubu:
5 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
Açmak için:
300 gr nişasta
200 gr un
üzerine 500 gr tereyağı

Yapılışı:
Bir kapta yağ, süt, sirke, yumurta, kabartma tozu konarak kaşıkla çırpılır. Un ilave edip iyice özlendirerek yoğurulur. Hamur 2 parçaya bölünür. Küçük bezeler yapıp aralarına nişasta serpip üst üste dizilir.
Yarım santim kalınlığında açılıp üstüne bol ceviz serpilir. (Kare şeklinde açın). Gevşek olarak rulo şeklinde sarılır. 1 parmak kalınlığında kesilip aralıklı olarak tepsiye dizilir. Üzerine kızgın yağ dökülür. Isıtılmış fırına verilir.
Şeker ile su karıştırılarak pişirilir. Haşlarken biri sıcak biri soğuk olacak. Hamur sıcaksa şurup soğuk, şurup sıcaksa hamur soğuk.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 08:04 AM

Sarma Baklava Tarifi
 
Paylaşım için çok teşekkürler

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 08:05 AM

Sarma Baklava Tarifi
 
Sarma Baklava Tarifi

Baklavalık bir yufkayı hamur tahtasına sererek, üzerine tereyağı serpiniz. Bir tarafına parmak kalınlığında uzunlamasına tozşekerle dövülmüş ceviz ya da fındık koyunuz. Harç içinde kalmak üzere yufkayı çubuk gibi bükünüz. Keskin bıçakla parmak kadar parçalar kesiniz dibi yağlı tepsiye düzgün dizerek çok kızgın tereyağını üzerine gezdirip fırına sürünüz. Pişince soğuk tatlıyı üstüne yedire yedire döküp soğutunuz.

Not: Baklavayı tereyağlı kâğıtla örtüp fırına verirseniz altı kızarır, üstü beyaz kalır. Üstünü kırmızı şeker, fıstık v.b. ile süslerseniz güzel görünür. Fakat kağıtsız kızartılırsa daha lezzetli olur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.