ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   İsviçre Usulü Mereng Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1013837)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 08:23 AM

İsviçre Usulü Mereng Tarifi
 
İsviçre Usulü Mereng Tarifi

3 yumurtanın akı
175 gr (3/4 su bardağı) toz şeker

Büyük bir kasede, yumurta aklarını yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla kar haline getiriniz. 2 çorba kaşığı şeker katıp, 1 dakika, sert ve parlak olana kadar dövünüz. (Kaseyi ters yüz çevirdiğinizde, yumurta akı dökülmemelidir.)
Büyük bir madeni kaşıkla, kalan şekeri yavaşça, yumurta akına katarak, merenginizi dilediğiniz zaman kullanınız.

Not: isviçre usulü mereng, kabuk yapımında kullanılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.