Prof. Dr. Sinsi |
10-29-2012 10:10 AM |
Çilekli Kivili Alman Pastası Tarifi
Çilekli Kivili Alman Pastası Tarifi
Malzemeler :- 1 Çay B. Su
- 1 Çay B. Sıvıyağ
- 1 Çay B. Süt
- 1 Çay B. Toz Şeker
- 2 Yumurta
- 1 Paket Yaş Maya
- Alabildiği Kadar Söke Un
Kreması İçin:- 3 Su B. Süt
- 1 Su B. Toz Şeker
- 3 Çorba K. Söke Un
- 1 Çorba K. Nişasta
- 1 Paket Vanilya
Üzeri İçin:Hazırlanışı - Karıştırma kabına suyu, sıvıyağı, sütü, yumurtaları alın ve çırpın. Toz şekeri, yaşmayayı ve alabildiği kadar unu ilave edin.
- 12yemek kaşığı un yeterli olacaktır. İyice yoğurduktan sonra 8 bezeye ayırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 50 derecelik fırında mayalanmaya bırakın.
- Mayalandıktan sonra 180 derecelik fırında pişirin. Fırından çıktıktan sonra bıçakla ağızlarını hafif kesin.
- Kreması için; sütü, şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı koyun. Çırpma teliyle karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşınca altını kapatın ve soğutun.
- Ağızlarını kestiğiniz ekmeklerin içine krema sürün. Çileği ve kiviyi dilimleyin.
- Kremanın üzerine meyveleri yerleştirin.
- Son olarak da üzerine pudra şekeri serpin.
|