![]() |
Pötibörlü Kestaneli Kabak Tatlısı Tarifi
Pötibörlü Kestaneli Kabak Tatlısı Tarifi
400 gr bal kabağı 1 su bardağı toz şeker 150 gr bitter çikolata 1 paket Ülker Pötibör Çoko Bisküvi 100 gr haşlanmış kestane veya hazır kestane püresi 50 gr ceviz içi Süslemek için: 4 adet kestane şekeri Bisküvi kırıkları ve kıyılmış ceviz Bal kabağını küp küp doğradıktan sonra üzerine 1 bardak toz şeker serpip kapağı kapalı olarak bir tencerede pişirin. Yumuşayana kadar piştikten sonra kabakları ezerek püre haline getirin. Arası çikolatalı pötibör bisküvileri robotta çekerek toz haline getirin. 1 çorba kaşığı kadarını bir kenara ayırın. Kabak püresi soğuduktan sonra içine çekilmiş ceviz ve bisküvi tozunun yarısını ilave edip karıştırın. Çikolatayı benmaride eritin. Kestaneleri ezerek püre yapın veya veya kestane ezmesi (püresi) kullanın. Kestane ezmesini erimiş çikolata ile karıştırıp toz haline getirdiğiniz kalan bisküviyi ekleyip karıştırın. Servis kaselerini, yarısına kadar cevizli ve bisküvili kabak püresi ile doldurun. Üzerlerini kestaneli çikolatalı karışımla tamamlayıp buzdolabında soğumaya bırakın. Donunca üzerlerine cevizle karışık bisküvi kırıntıları serpip kestane şekeri süsleyin. Soğuk olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.