ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Pötibörlü Kestaneli Kabak Tatlısı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1013139)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:19 AM

Pötibörlü Kestaneli Kabak Tatlısı Tarifi
 
Pötibörlü Kestaneli Kabak Tatlısı Tarifi

400 gr bal kabağı

1 su bardağı toz şeker

150 gr bitter çikolata

1 paket Ülker Pötibör Çoko Bisküvi

100 gr haşlanmış kestane veya hazır kestane püresi

50 gr ceviz içi

Süslemek için:

4 adet kestane şekeri

Bisküvi kırıkları ve kıyılmış ceviz

Bal kabağını küp küp doğradıktan sonra üzerine 1 bardak toz şeker serpip kapağı kapalı olarak bir tencerede pişirin. Yumuşayana kadar piştikten sonra kabakları ezerek püre haline getirin.

Arası çikolatalı pötibör bisküvileri robotta çekerek toz haline getirin. 1 çorba kaşığı kadarını bir kenara ayırın.

Kabak püresi soğuduktan sonra içine çekilmiş ceviz ve bisküvi tozunun yarısını ilave edip karıştırın.

Çikolatayı benmaride eritin. Kestaneleri ezerek püre yapın veya veya kestane ezmesi (püresi) kullanın. Kestane ezmesini erimiş çikolata ile karıştırıp toz haline getirdiğiniz kalan bisküviyi ekleyip karıştırın.

Servis kaselerini, yarısına kadar cevizli ve bisküvili kabak püresi ile doldurun. Üzerlerini kestaneli çikolatalı karışımla tamamlayıp buzdolabında soğumaya bırakın. Donunca üzerlerine cevizle karışık bisküvi kırıntıları serpip kestane şekeri süsleyin. Soğuk olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.