![]() |
Tuzlu Poğaça Tarifi
Tuzlu Poğaça Tarifi
2 yumurta 250 gr. margarin 1 çay bardağı sıvı yağ 2 çay bardağı yoğurt 1 paket pınar labne 4 tane haşlanmış patates 1 demet dereotu 1 tutam tuz kabartma tozu alabildiği kadar un Yumutalar, yoğurt, yağlar bir kapta karıştırılır. İçine haşalanmış patatesleri ezip koyun.Bir tutam tuz,ince ince doğranmış dereotu ve pınar labne koyularak karıştırılır. Karışıma son olarakta alabildiğince un ve kabartma tozu koyulur. Ve son olarakta yuvarlayıp fırın tepsisine konur. Önceden ısıtılmış 200 derecede 25-30 dakkika pişirin. |
Tuzlu Poğaça Tarifi
Tuzlu Poğaça Tarifi
1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı YONCA Ayçiçek Yağı 2 yumurta 1 paket kabartma tozu aldığı kadar un İÇ MALZEME: malzemeye göre belirlenecek adetteki soğan kavrulup haşlanmış patates ve maydonoz ilave edilecek biraz tuz... Kenarda bir süre bekletildikten sonra, yukarıda sayılan malzemelerden hamur tutarak bir yumurta sarısını kenarıya ayır, hamuru 7 parçaya ayır, pide gibi uzun açırak malzemeyi içine yerleştirdikten sonra rulo yaparak üzerine kenarına ayırmış olduğumuz yumurta sarısını sür ve susam koy. 180 derece sıcaklıkta pişir. Pişirdikten sonra dilim dilim servis yap. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.