![]() |
Armutlu Poğaça Tarifi
Armutlu Poğaça
1 su bardağı ayçiçek yağı 2 adet yumurta (1 sarı üzeri için) 1 su bardağı süt 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı pudra şekeri Alabildiği kadar un İçi için: 3 adet armut Yarım kaşığı toz karanfil 1 çay bardağı şeker 1 çay bardağı ceviz 1 çay bardağı galeta unu Yağ, süt, pudra şekeri, yumurta parmak uçlarıyla karıştırılır. Üzerine kabartma tozu ve ele yapışmayan kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur yarım saat dinlendirilir. Bu arada iç hazırlanır. Armutlar soyulur rendelenir. Üzerine şeker eklenir, solana kadar pişirilir. Sonra karanfil ceviz ve galeta unu eklenir, ateşten alınır. Hamurdan ceviz kadar parçalar alınır. Tezgahta parmak uçlarıyla açılır. Yarısına iç konur ve kapatılır, kenarlarına bastırılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. |
Armutlu Poğaça Tarifi
çok iyi bilirim yemek yapmasını...hele hele poğaçalara bayılırım saol
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.