![]() |
Haşhaşlı Börek Tarifi
1 paket yaş maya
2 su bardağı su Aldığı kadar un 7 yemek kaşığı haşhaş Yarım su bardağı sıvıyağ 1 yumurta Malzemeler karıştırılıp yumuşak kıvamlı hamur elde edilir.ılık oda ortamında kabarana kadar dinlendirilir, kabaran hamur 4 bezeye ayrılır.bir beze alınır, sıvıyağ ve el yardımıyla açılarak üzerine haşhaş sürülür üzerine diğer beze açılıp konur,yine haşhaş sürülür. 4 beze aynı şekilde üst üste eklenir. Son bezenin üzeri boş bırakılır. Açılan hamur bıçak yardımıyla 5-6 şerit olacak şekilde kesilir.şeritler tek tek burularak tepsiye konur, üzerine yumurta sürülüp fırına verilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.