ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Kıymalı Gözleme Tarifi ( Hazır Yufkadan ) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1009857)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:34 AM

Kıymalı Gözleme Tarifi ( Hazır Yufkadan )
 
Kıymalı Gözleme Tarifi ( Hazır Yufkadan )

MALZEMESt
6 Adet yufka
1 Küçük paket margarin (125 gr.)
1 Kahve fincanı zeytinyağı

İçi için:
Yarım kg. koyun kıyması
bir demet maydanoz
1 baş soğan
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI
1 Yufkaları ikiye bölünüz.
2 Yarım yufkanın bir yüzüne eritilmiş margarin ve zeytinyağı karışımını fırçayla veya elle sürünüz.
3 Düz kenarının iki ucunu ortada birleşecek şekilde kapatınız.
4 Altta kalan yuvarlak kenarı da kıvırarak yağlı yüzü içte kalacak şekilde dikdörtgen haline getiriniz.
5 Yarısına iç koyunuz, diğer yansını üstüne kapatınız.
6 Açık kenarlarına su sürerek yapıştırınız.
7 Saçta, toprak tepside, güveçte veya yağsız tavada, yağsız olarak pişiriniz.

İÇİN YAPILIŞI
Yarım kilo koyun kıyması, bir demet maydanoz, bir baş soğan, tuz, karabiber ve bir kaşık yağ karıştırılarak yapılır.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:35 AM

Kıymalı Gözleme Tarifi ( Hazır Yufkadan )
 
Kıymalı Gözleme Tarifi ( Hazır Yufkadan )

300 gr. kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet havuç
5-6 adet taze soğan
1 demet maydanoz
Yeterince tuz, karabiber, pul kırmızı biber, nane
1 kilo yufka
Yeterince sıvıyağ

İnce ince kıydığımız kuru soğanı, 1 çay bardağı sıvıyağda yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Taze soğanları, havucu ve maydanozu ayıklayıp, yıkayalım.
Havuçları rendeleyip, taze soğan ve maydanozu da ince ince kıyalım.
Yumuşayan soğanlara havucu ilave edip 1-2 dakika pişirelim.
Taze soğan ve maydanozu da ilave edip 1-2 dakika daha pişirdikten sonra, yeterince tuzu, karabiberi, pul kırmızı biberi ve naneyi ilave edip, karıştırarak ocaktan indirelim.
İyice soğuduktan sonra, içine çiğ kıymayı ilave edip iyice karıştıralım.
Yufkanın birini tezgaha yayıp, kenarlarını ortaya doğru kapatarak kare şekline getirelim.
Ortasına hazırladığımız karışımdan yeterince yayıp, yufkanın kenarlarını üzerine bohça şeklinde kapatalım.
Hafifçe yağladığımız teflon tavada tersli yüzlü kızartıp, sıcak sıcak servis yapalım.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:35 AM

Kıymalı Gözleme Tarifi ( Hazır Yufkadan )
 
çok teşekkürler çok işime yaradı. hmmmm nedif valla


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.