![]() |
Mantarlı Erişte Tarifi
Mantarlı Erişte Tarifi
MALZEMELER 1 paket erişte 2 lt. su (8 bardak) Tuz MANTARLI SOS İÇİN 200 gr. mantar 3 çorba kaşığı tereyağı 2 adet kuru soğan 3 adet domates 1 çorba kaşığı taze kekik Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber Tuz Erişteyi, tuz ilave ettiğiniz 2 litre kaynar suda 10 dakika haşlayıp süzün. Mantarları yıkayıp kâğıt havlu ile kuruladıktan sonra ince doğrayın. Mantarlı sosu hazırlamak için: Tereyağını eritip doğranmış soğanları pembeleştirin. Mantarları soğana ilave edin. 2 dakika çevirip, doğranmış domatesleri ekleyin. Sosu 10 dakika kaynatın. Doğranmış kekik, taze çekilmiş karabiber ve tuz ile lezzetlendirin. Erişteleri ilave ederek sos ile karıştırın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.