![]() |
Donuk Börek Tarifi
Donuk Börek Tarifi
2 adet yufka 1 dilim beyaz peynir 1 çay bardağı eritilmiş margarin 1 çay bardağı süt Kızartma yağı 1 çay bardağı galeta unu 1 adet yumurta İlk yufka serilir, Üzerine süt yağ karışımı gezdirilir. İkinci yufka üzerine yerleştirilir. Kalan karışım gezdirildikten sonra kenarları kesilir, kare şekli verilir. Kesik kısımlar tekrar ortaya, yufkanın üzerine bırakılır. Ufalanmış peynir serpilir. Rulo yapılır, buzluğa konur. Sertleşince bir parmak kalınlığında kesilir. Börekler önce çırpılmış yumurtaya batırılır, sonra galetaya bulanır ve kızgın yağda kızartılır. |
Donuk Börek Tarifi
Donuk Börek Tarifi
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri 2 adet haşlanmış patates 3 adet yufka 2 adet yumurta 100 gr margarin 1 çay bardağı süt Öncelikle patatesi püre yapın. İçine yumurta, süt, peynir ve margarin eritip katın. Harç haline gelsin. Yufkayı serip malzemeden dökün. Yufkayla kapatın. İkinci katı da atarak yufkaları rulo halinde sarın. Buzluğa koyun. Pişireceğiniz vakit dilimleyerek yağda kızartın. Daha sonra servise hazırlayabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.