ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Gulaş Macaristan Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1006838)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:32 AM

Gulaş Macaristan Tarifi
 
Gulaş (Macaristan)

MALZEMELER
1.5 Kg Kuşbaşı Et
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
4 Çorba Kaşığı İnce Doğranmış Soğan
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Tatlı Kırmızıbiber
1/2 Çay Kaşığı Acı Kırmızıbiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
4 Adet Domates
1-2 Dal Maydanoz
1 Tatlı Kaşığı Nane
1 Tatlı Kaşığı Dereotu
Tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Bir tencerede tereyağını eritip eti ve ince doğranmış soğanı ilave edin.
Soğanlar sararınca un ve kırmızıbiberleri ekleyin. Kimyon ve tuz serpip
karıştırın. Tencerenin kapağını kapalı olarak bekletin.
Domateslerin kabuklarını soyup küçük doğrayın. Maydanoz, dereotu, ve
naneyi ince kıyın. Domates, maydanoz, dereotu ve naneyi yemeğe
ekleyin. Etlerin üzerine çıkmayacak kadar su ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pilav veya
haşlanmış patates ile servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:32 AM

Gulaş Macaristan Tarifi
 
MALZEMELER
1.5 Kg Kuşbaşı Et
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
4 Çorba Kaşığı İnce Doğranmış Soğan
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Tatlı Kırmızıbiber
1/2 Çay Kaşığı Acı Kırmızıbiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
4 Adet Domates
1-2 Dal Maydanoz
1 Tatlı Kaşığı Nane
1 Tatlı Kaşığı Dereotu
Tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Bir tencerede tereyağını eritip eti ve ince doğranmış soğanı ilave edin.
Soğanlar sararınca un ve kırmızıbiberleri ekleyin. Kimyon ve tuz serpip
karıştırın. Tencerenin kapağını kapalı olarak bekletin.
Domateslerin kabuklarını soyup küçük doğrayın. Maydanoz, dereotu, ve
naneyi ince kıyın. Domates, maydanoz, dereotu ve naneyi yemeğe
ekleyin. Etlerin üzerine çıkmayacak kadar su ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pilav veya
haşlanmış patates ile servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.