![]() |
Kızarmış Yumurta Tarifi
Kızarmış Yumurta Tarifi
Malzemesi: 7 yumurta (6 tanesi katı pişmiş ve ezilmiş, 1 tanesi çırpılmış) 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 1 diş ezilmiş sarımsak Tuz Biber 250 gr. beyaz sos 30 gr. tereyağı 30 gr. sandöviç ekmeği içi 2 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Rendelenmiş katı yumurtaları maydanoz ve sarımsak ile kanştırın. Üzerine tuz ve biber ekin. Çırpılmış yumurtayı beyaz sos ile iyice karıştırın. Rendelenmiş yumurtaları beyaz sosun içine dökerek iyice karıştırın. Düz ve basık bir kalıbı yağlayın, karışımı içine koyun, üzerine sandöviç ekmeği içi serpip, tereyağı parçacıkları koyun. Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Not: Bu yemek sert ve sulu olmalıdır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.