ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bergamot Reçeli Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1006712)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:53 AM

Bergamot Reçeli Tarifi
 
Bergamot Reçeli Tarifi

5 adet bergamot kabuğu
1 kg. şeker
1 adet limon suyu
2 su bardağı su

YAPILIŞI:

Bergamot bir turunçgil meyvesidir. Reçeli kabuğundan yapılır. Bergamotun kabuklarını muntazam soyunuz. Sarı kısmı dışa gelecek şekilde kıvırınız açılmaması için bir kürdan batırınız. Sonra bunları bir iğneyle ipliğe geçiriniz. İpe dizdiğiniz kabukları bol suyla iyice yıkayınız. Reçel tenceresinin içindeki suya koyup haşlayınız. 5-10 dakika kaynattıktan sonra sudan çıkarıp, kaynama suyunu.dökünüz. Tekrar temiz su koyup kaynatınız. Bu işlemi birkaç kez yapınız. Böylece kabukların acısını gidermiş olursunuz. Portakal reçeli yaparken bu kadar acı alma yeterlidir. Fakat bergamot için bundan sonra kabukları bir hafta su içinde bekletmek gerekir. Hergün de suyunu değiştirmek lazımdır.

Bir tencereye su koyarak ocağın üstüne alalım. İçine şekeri koyup hafif ateşte karıştırarak eritelim. Hazırlattığımız kabukları içine koyup kaynatalım. Kaynama sonunu, yani kıvamının gelip gelmediğini akıtma, damlatma veya tabağa dökme yöntemlerinden birini kullanıp, kontrol edelim. Bitişe yakın limon suyunu koyup, ateşten indirelim.
Usulüne uygun temiz kavanozlara koyup, serin bir yerde saklayalım.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:53 AM

Bergamot Reçeli Tarifi
 
Bergamot Reçeli Tarifi

Malzemeler:
1 kilogram bergamot
1 kilogram tozşeker
1-2 su bardağı su
4-5 adet karanfil
Yarım limonun suyu

Hazırlanışı:

Bergamotların kalın kabuğunu ufak ufak doğrayın. Suya koyun. 3-4 gün suyunu her gün değiştirerek suda bekletin. Birkaç kez temiz suda haşlayın. Su ve şekerle şerbeti hazırlayın. Bergamotları içine atın. Bergamotlarla birlikte karanfilleri ekleyerek orta ateşte yarım saat pişirin. Bergamotlar şeffaflaşıp yumuşadığında limon suyunu ilave edin ve karıştırıp ateşten alın. Sıcakken kavanozlara doldurun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.