![]() |
Zeytinli Ton Balığı Püresi Tarifi
200 GR TON BALIĞI KONSERVESİ
100 GR ÇEKİRDEĞİ ÇIKARILMIŞ SİYAH ZEYTİN 50 GR KAPARİ 1 ÇORBA KAŞIĞI KREMA 2 YUMURTA SARISI 1 DİŞ SARMISAK ZEYTİNYAĞI TUZ KARABİBER, ACI KIRMIZIBİBER Ton balığını süzün: Sarmısağı, tonu, zeytinleri, kapariyi, yumurta sarılarını, kremayı mikserden geçirin. Kaygan bir hamur elde edene dek azar azar zeytinyağı ilave edin. Tadına bakın. Gerekirse tuz koyun (zeytinlerin tuzu yüzünden tuz koymak gerekmeyebilir). Karabiber ve kırmızıbiberi ekleyin. Bu harcı serin bir yere kaldırın. Not: Bu harç, marul veya kereviz yaprakları üzerine sürülerek kokteyllerde kullanılabilir. Ayrıca küçük domateslerin içi oyulup bu harçla doldurulabilir veya pişmiş enginar göbekleri ya da büyük mantarların içini bu harçla doldurup dolma yapabilirsiniz |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.