ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Prag Usulü Süt Danası Tarifi (Çek Cumhuriyeti) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1006499)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:29 AM

Prag Usulü Süt Danası Tarifi (Çek Cumhuriyeti)
 
4 çorba kaşığı un (1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberle karıştırılmış)

1 kg dana kolu (kemiği çıkarılıp, 5X5 cm boyutlarında iri kuşbaşı doğranmış)

60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı

2 orta boy soğan (ince doğranmış)

2 tatlı kaşığı çöreotu

1 su bardağı tavuk suyu

2 tatlı kaşığı kırmızıbiber

1/2 kahve kaşığı pul kırmızıbiber

180 gr mantar (silinmiş ve dilimlenmiş)

125 gr (1/2 su bardağı) krema

Baharatlı unu bir tabağa serpip, kuşbaşı etleri una iyice bulayınız.

Büyük bir tavada tereyağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları koyup 6 dakika, renkleri pembeleşene kadar kavurunuz (Kahverengileşmemelerine dikkat ediniz.) Kuşbaşı etleri ve çöreotunu ekleyip, arasıra karıştırarak 5 dakika pişiriniz. Yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak tavuk suyunu ekleyip, kaynatınız. Kaynayınca iyice kısıp, kırmızıbiber, pul kırmızıbiber ve mantarları ekleyiniz. Tencerenin kapağını kapatıp, ağır ateşte 1 saat, etler yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, kremayı ekledikten sonra yemeğinizi ısıtılmış bir servis tabağına aktararak servis ediniz


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.