ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Güveçte Sucuklu Kurufasulye Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1006467)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:34 AM

Güveçte Sucuklu Kurufasulye Tarifi
 
Güveçte SucukLu KurufasuLye Tarifi

2 su bardağı kurufasulye
Yarım kangal sucuk
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağı

Kurufasulye akşamdan ıslatılır. Ertesi günü yumuşayana kadar haşlanır. Tencerede ince kıyılmış soğan ve sıvıyağ kavrulur. Salça katılır. Birkaç dakika sonra yarım daire şeklinde doğranmış sucuk katılır. Kurufasulye, su ve tuz da eklendikten sonra tencerenin kapağı kapatılır. 10 dakika kaynatılır ateşten alınır. Buharı inince kapak açılır ve kurufasulye toprak bir kaba aktarılır. Üzerine tereyağı bırakılır. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 dakika pişirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.